Vælg den rette type behandling til alkoholafvænning

Vælg den rette type behandling til alkoholafvænning

Der er meget stor forskel på de tilbud, som florerer på behandlingscentre rundt omkring i landet. Især når det drejer sig om alkoholbehandling, er der mange forskellige holdninger til, hvorledes misbruget skal angribes og elimineres. Mange steder indgår stoffet antabus i behandlingen. Antabus kan dog ikke anbefales som bærende element i en alkoholbehandling, da der er tale om ren symptom behandling. Når man som alkoholiker indtager antabus, bevirker stoffet, at man bliver meget syg, hvis man samtidig indtager alkohol. Men de fleste alkoholikere har en større frygt for at skulle undvære rusen, end for at blive syg, og indtager derfor alkohol alligevel – med svære fysiske mén til følge.

Hvis et misbrug skal behandles effektivt, er det årsagerne til misbruget, som skal adresseres. Det er ikke tilstrækkeligt at fjerne den misbrugte substans, da afhængigheden typisk stikker dybere. Samtidig er det vigtigt, at den misbrugsramte behandles på en menneskeligt og psykologisk plan, således at han eller hun kan opbygge et fornuftigt forhold til sig selv og sine omgivelser. Dette er nødvendigt, når vedkommende skal ud og bygge sin tilværelse op på ny.

Hvilken form for alkoholbehandling skal jeg vælge?

Derfor er det vigtigt, at du vælger en behandling, som for det første fjerner den misbrugsramte fra vedkommendes vante omgivelser, og giver tid og ro til refleksion og heling. Behandlingen skal være baseret på en gennemprøvede og evidens baseret metode, som er videnskabeligt anerkendt, og som påviseligt giver gode resultater. En sådan metode er Minnesota modellen, som benyttes som basis for alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park. Her kan den misbrugsramte i naturskønne og trygge omgivelser modtage behandling og deltage i gruppeterapi, og på den måde genopbygge såvel sin personlighed og sit selvværd som en vi selverkendelse og accept af, at alkohol frem over ikke skal være en del af hans eller hendes tilværelse.

Kom i afvænning i dag – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk