Nogle ting at overveje, før du prøver psykoterapi

Nogle ting at overveje, før du prøver psykoterapi

Bor du på Fyn og overvejer du at gå til psykoterapi i Odense er der en del overvejelser at tage inden du går i gang. Når du vælger en terapeut skal du overveje, om du føler dig tryg ved at give personlige oplysninger til terapeuten. Du bør også vurdere terapeutens kvalifikationer, herunder hvilken type grad han eller hun har og hvor mange års erfaring.

Nogle af de personer, der er kvalificeret til at udføre psykoterapi omfatter psykoterapeuter, psykiatere, psykologer, rådgivere, autoriserede socialarbejdere og avancerede psykiatriske sygeplejersker.

Ved psykoterapi i Odense er det vigtigt at psykoterapeuten har overvejet spørgsmål som patientsamtykke, patientens fortrolighed og pligten til at advare. Informeret samtykke indebærer at underrette patienten om alle de potentielle risici og fordele forbundet med behandlingen. Dette indebærer at forklare behandlingens nøjagtige karakter, mulige risici, omkostninger og tilgængelige alternativer.

Fordi patienter ofte diskuterer spørgsmål, der er meget personlige og følsomme, har psykoterapeuter en juridisk forpligtelse til at beskytte patientens ret til fortrolighed. Et tilfælde, hvor psykoterapeuter har ret til at krænke patientens fortrolighed, er dog, hvis klienter udgør en overhængende trussel mod sig selv eller andre. Pligt til at advare giver rådgivere og terapeuter ret til at krænke fortrolighed, hvis en patient udgør en risiko for en anden person.

Hvis du overvejer at få psykoterapi i Odense, bør du tænke over følgende, inden du vælger terapeut:

Er terapeuten professionel og kvalificeret?

Har du det godt til at dele dine følelser og oplevelser med denne person?

Kan du lide terapeutens konversationsstil?

Er du tilfreds med omfanget af din interaktion med terapeuten?

Synes han eller hun at forstå, hvad du føler?

Det er vigtigt at huske på, at du ikke behøver at vente, indtil dine problemer er så overvældende, at du ikke længere kan komme ud af problemerne. Hjælp er tilgængelig, og jo hurtigere du får det, jo hurtigere kommer du tilbage på rette vej til et sundere og lykkeligere liv.