Lav altid et budget inden du låner penge

12 February 2020
Silje Hansen
Lav altid et budget inden du låner penge

Det er ikke altid lige interessant at sætte tid af til at lave et budget. Det kan dog være et krav fra banken, når du ønsker at ansøge om et lån. Det er oftest mest aktuelt, hvis der er tale om et større lån, men i de fleste tilfælde bliver man bedt om at lave et budget eller lave det i samarbejde med sin bankrådgiver. Det kan dog være rart at sidde med selv uden at blive kigget over skulderen. 

Hvis du i stedet overvejer at låne penge online, bliver du ikke mødt med at skulle fremsendte et budget eller stille sikkerhed for dit lån. Det kan dog alligevel være en stor fordel for dig, så du ved hvad du præcis har mulighed for at kunne afdrage med om måneden uden at du kommer til at sidde for stramt i det. Derudover giver det dig også et bedre indblik i din økonomi samt hvor store de enkelte udgiftsposter er.

 

Hvordan kommer du i gang med at lave et budget?

Når du skal lægge et budget, kan det hurtigt virke uoverskueligt. En god ide at logge ind på din netbank og trække kontoudskrifter fra de seneste 6 måneder. Dermed har du et overblik over din økonomi, som den ser ud lige nu og her. Her bør du naturligvis indkalkulere, hvis der kommer nogle udgifter inden for dem nærmeste fremtid, som du i forvejen ved eller hvis der er nogle bestemt ændringer i din økonomi inden for nærmeste fremtid. 

I dit budget bør du opstille alle de indtægter du har i hver enkel måned. Det er alt lige fra løn, bonusser, udlejning af bil eller bolig gennem de tjenester der tilbyder deleøkonomi. Derudover skal du opstille alle dine faste udgifter til husleje, forbrug, forsikringer, abonnementer, tjenester samt hvis du afdrager på en bil.

Det kan alt sammen være en stor hjælp til, når du skal lån penge online.

Flere Nyheder