Hvad er Omega 3 fedtsyrer – og hvorfor er de vigtige?

19 July 2020
Astrid Pedersen

Omega 3 fedtsyrer er en fælles betegnelse for en række poly umættede fedtsyrer som er essentielle for vores helbred. Vi får primært dækket vort behov for de vigtige Omega 3 fedtsyrer EPA og DHA gennem især fede fisk. Og da danskerne notorisk er dårlige til at spise tilstrækkeligt med fisk i det daglige kan det være nødvendigt med et tilskud af Omega 3 fedtsyrer i kapsel eller i olie form – for helbredets skyld.

Blandt andre Omega 3 fedtsyrer kan nævnes ALA, som især findes i plante olie, nødder og frø. Du kan således få dækket dit behov for Omega 3 fedtsyren ALA gennem planteolier, som for eksempel raps olie, valnødde olie, soja olie og hørfrø olie. Sidst nævnte indeholder dog AHA i så høje koncentrationer at du bør være varsom med indtaget.

Du kan også vælge at indtage Omega 3 fedtsyrer som et supplement på daglig basis i et forhold som er afbalanceret og som sikrer at du får de mængder du behøver for at opretholde et solidt helbred. Omega 3 fedtsyrer i kapsel eller olie form hjælper dig med at holde dit hjerte sundt og raskt, lige som Omega 3 fedtsyrer har anti inflammatoriske egenskaber og samtidig regulerer blodtrykket og nedsætter risikoen for blodpropper og hjerte kar sygdomme ganske markant.

Hvis du er på udkig efter Omega 3 fedtsyrer i høj kvalitet kan det anbefales at du køber dem i en veletableret butik som udelukkende forhandler godkendte kost tilskud og supplementer. En sådan finder du for eksempel i den online shop Only-Approved.

Bestil dine Omega 3 fedtsyrer og andre kost tilskud hos Only-Approved online

Fordelen ved at handle hos Only-Approved når du er i markedet efter kost tilskud og trænings supplementer er at du får adgang til et stort og varieret udvalg af godkendte og testede produkter i høj kvalitet. Du kan se dem alle på only-approved.dk

Flere Nyheder