Husk det årlige tjek af tagrenderne

19 July 2020
Lotte Hindsberg

I de seneste par år har vejret vist sig at være mere vild og voldsom end det normalt er. Der har været adskillige stormfloder med massive regnmasser på kort tid. Det stiller krav til ens tagrender og det er derfor vigtigt at de er renset og i orden, så de kan klare de store vandmasser. Hvis vandet ikke kan komme ned fra taget og væk, vil det istedet finde andre veje og det kan lede til store vandskader på dit hus. Du kan læse mere her https://www.xn--mosskovhusmilj-3qb.dk/.

Rens dit tag og tagrender

Samtidig med at du renser dine tagrender, bør du tjekke om der er huller der skal ordnes og også om hældningen er rigtig. Hvis ikke bør du få dem udskiftet. Sikre dig også at nedløbsrøret og kloakken også er fri for gamle blade og slam, så vandet kan løbe frit. Hvis du er i tvivl om din kloak fungere 100% må du ikke selv udføre arbejdet, men i stedet kontakte en kloakmeste.

Når du renser dit tag er det vigtigt at du også fjerner alger og mos fra taget. Alger er i sig selv ikke farlige, men de er ikke kønne og så hjælper de mosset med at få fat i taget. Moset samler på vand og kan resultere i at du får en vandskade. Er der store træer med grene der hænger ind over taget, bør de klippes ned, så der ikke falder blade ned om efteråret. 

Vær forsigtig med at fjerne mos, alger og slam med en højtrykspuler. Er strålen for voldsom kan den flytte til tagstenene og du risikere at få en vandskade. Samtidig kan strålen virke som sandpapir og gøre tagstenene ru. Det vil betyde at alger og mosset nemmere kan få fat i fremtiden. I stedet anbefales det at bruge en hård børste.

Flere Nyheder