Gør dit gamle trægulv flot igen med en gulvafslibning

19 January 2022
Niels Geckler

advertorial

Giv dine gamle trægulve helt nyt liv med en veludført gulvafslibning. Med tiden vil et stuegulv af træ komme til at se nedslidt ud, der vil komme ridser og skrammer samt pletter, der ikke er til at få væk i vask – men det er der råd for.

Et gulv i boligen står model til meget og det er naturligt, at et trægulv i for eksempel stuen kommer til at se lidt træt ud som årene går. ved at give det en afslibning kan du give rummet helt nyt liv. Ikke alle typer af gulve har lige godt af at blive slebet. For eksempel skal man ikke give sig til at slibe et laminatgulv af – det er slet ikke lavet af træ, men af plastik og det kan slet ikke tåle en afslibning. 

Et massivt plankegulv derimod kan sagtens tåle at blive slebet af. Vær dog opmærksom på, at du hver gang gulvet slibes fjerner en lille smule af overfladen på gulvbrædderne. Gulvbrædderne bliver derfor en anelse tyndere for hver gang de slibes, og det betyder, at der er en grænse for hvor mange gange den øvelse kan udføres, før gulvet bliver ødelagt. 

image

Vælg mellem professionel eller gør-det-selv løsningen

Du kan vælge at overlade afslibningen af gulvet til et professionelt firma, som måske også vil kunne udføre den efterbehandling af gulvet, du måtte have valgt – lakering og så videre. Det er måske det sikreste, hvis du ikke er den store gør-det-selv haj og du kan få det gjort til rimelige priser. 

Du har også mulighed for at slibe gulvet af selv. Der er mange steder, hvor man kan leje udstyr til opgaven og i varierende grad få vejledning og instruktion. Har du aldrig prøvet det før, så sørg for at sætte dig godt ind i arbejdet, inden du går i gang, ellers kan resultatet blive en katastrofe.

Flere Nyheder