Gode råd til at vedligeholde dit nye tag

31 December 2020
Maya Hindsberg

Når du har fået lagt nyt tag, vil du gerne sikre dig, at det holder så længe så mulige. Det gør du både ved at vælge en tagbelægning, som er holdbar, men også ved at være god til at vedligeholde det. Et nyt tag holder nemlig længere, hvis du tager dig godt af det. Der er derfor en række ting, som er gode at tjekke årligt. F.eks. utætheder, råd mm.

1. Tjek tætheden

Det er vigtigt at holde øje med, og taget holder tæt og er intakt. Det er særligt relevant, hvis du f.eks. har teglsten. Hvis du finder en ødelagt tagsten, tagplade eller lignende, er det nemlig meget billigere at reparere den utæthed, end det er at skulle udbedre en stor fugtskade. Du kan især være opmærksom på de steder, hvor der stikker noget op af taget. F.eks. skorstene. Det er nemlig tit der, du risikerer, at der er utætheder.

2. Tjek undertaget

Har du undertag på huset, så tjek, at der ikke er revner og huller i. Dette skal helst gøres en gang om året. Det er utrolig vigtigt, at det bliver vedligeholdt, da det, hvis det er utæt, kan være med til at give fugt og rådskader og skimmelsvamp og dermed gøre huset svært at bo i.

3. Tjek for rotter mm.

Det kan være et ret fint sted for rotter, mår, mus og andet skidt og kravl at bo på et loft eller i tagrummet. Derudover kan du også risikere borebiller eller husbukke, som begynder at spise af dit tag, og det er ikke ligefrem optimalt. Sørg derfor for jævnligt at tjekke for skadedyr, så dit tag holder længst muligt. 

4. Vælg de rette materialer

Du skal ikke gå på kompromis med kvaliteten af de materialer, du vælger at købe. Taget er vigtigt for, at huset er sikkert og sund, og det er derfor værd at investere i.

Flere Nyheder