Få malet dit sommerhus af en professionel maler

10 August 2020
Lotte Hindsberg

Er du den glade ejer af et sommerhus ved du også at det er nødvendigt med jævne mellemrum at gå husets facade igennem, især hvis den er af træ, for at se om der er rådne planker og om den har brug for plejende maling. Et sommerhus med en træfacade skal med jævne mellemrum have en omgang plejende maling eller olie. Det er noget du selv kan gøre, men du kan også få et malerfirma i hundested til at male, hvis du syntes du ikke har tid eller overskud til opgaven.

Start med at få huset sandblæst

Hvis du gerne vil have at resultatet ender med at blive så flot som muligt eller hvis du gerne vil have det malet i en anden farve, er det en god ide at starte med at få facaden sandblæst. Gammel maling, alger og skidt og snavs forsvinder, når huset bliver sandblæst og facaden står tilbage ren og nøgen. Det betyder at den efterfølgende maling bliver langt flottere, end hvis man havde malet oven på den gamle maling.

Det vil også holde langt længere. Det er vigtigt at facaden får tid til at tørre, så der ikke kommer fugt og svamp i træværket.

Inden du siger ja til en maler er det en god ide at bruge tid på at finde den rigtige maler. Det er ikke nok bare at ringe til den første og bedste du finder i telefonbogen. Ringer du kun til en risikere du at du har ringet til den dyreste eller dårligste i området. Ring i stedet til mindst 3 forskellige.

Få dem til at komme med et tilbud. Det skal være et tilbud der også fortæller hvilken maling de benytter. Den rigtige maling kan udskyde tidspunktet for en ny maling med flere år. Derfor er prisen alene ikke det eneste der er vigtigt at kigge på.

Flere Nyheder