Etikette til en bisættelse

Etikette til en bisættelse

I mange kulturer er den første begivenhed, der følger efter en død, et besøg, eller et høflighedsopkald forud for bisættelsen. Kisten er til stede (åben eller lukket) med blomster, og familien modtager besøgende, der kommer for at hilse på dem, samt trøste og støtte.

En bisættelse eller mindetjeneste kan være en meget offentlig begivenhed, hvor familie, venner, kolleger, naboer og endda bekendte deltager. Fordi den nærmeste familie kan blive overvældet, behøver du kun at hilse på de sørgende og kort kondolere. Det vigtigste for familien er viden om din tilstedeværelse.

I næsten alle kulturer er det at tage et måltid i selskab med nære venner og familie et symbol på fortsættelsen af ​​livet og et øjeblik med adskillelse fra de intense detaljer om døden og bisættelsen. At mindes den afdøde kan inspirere smil og endda latter ved denne samling – denne opførsel er helt acceptabel. I Danmark kaldes denne samling ofte for gravøl, skønt der som regel er tale om te, kaffe og kage.

Udtryk medfølelse ved en bisættelse

De fleste mennesker ved ikke hvad de skal sige, når det kommer til at trøste nogen der sørger. Hvis du ikke ved, hvad du skal sige, skal du starte med disse tanker:

Du er ked af at høre den triste nyhed.

Den afdøde vil blive savnet af venner og kolleger.

Hvor elsket of afholdt personen var, og hvor meget du vil savne vedkommende

Hvilken vidunderlig person den afdøde var.

At fortælle anekdoter, varme erindringer og historier om den afdøde er en god ide. Det er meget vigtigt og værdsat at huske personens præstationer og alt det vedkommende har betydet for dig og gjorde for dig, og dele disse ting med familien.

Etiketten ved at trøste en pårørende handler om at vise kærlighed. Lige meget om det er en bisættelse i Randers eller på Fyn skal du gøre hvad du kan for at trøste og hjælpe de efterladte.