Behandling og terapi for misbrugsramte familier på misbrugscenter

Behandling og terapi for misbrugsramte familier på misbrugscenter

Når et menneske udvikler en afhængighed og et deraf følgende misbrug, er det ikke kun ham eller hende selv, det går ud over. Såfremt den misbrugsramte altså har nære venner og en familie, vil disse mennesker rammes hårdt af alle de negative følgevirkninger, som lægger sig i kølvandet på et misbrug.

For familien vil der være tale om en ændring i hele familie strukturen, idet det misbrugsramte medlem vil få en tendens til at isolere sig følelsesmæssigt, og samtidig negligere familiens behov til fordel for sine egne. En misbrugsramt person vil være styret af sin afhængighed, og dette vil have ulykkelige konsekvenser for forholdet de nære og kære.

En familie, som huser en misbruger, vil miste sin naturlige og sunde dynamik – alt vil komme til at dreje sig om misbruget og afhængigheden. Børnene vil liste langs panelerne i frygt for at vække den misbrugsramtes vrede og irritation – og vil gå hele dagen i angst for hans eller hendes sindstilstand, når de kommer hjem fra skolen.

Ægtefælle eller kæreste vil skulle holde sammen på hjemmet og familien helt alene, hvilket ikke sjældent fører til en med-misbruger adfærd, hvor han eller hun dækker over livspartnerens misbrug, og måske endda gældsætter sig for at finansiere dette – af frygt for, at familien ellers vil gå i opløsning. Dette vil dog ske alligevel før eller tiden, hvis man ikke omgående tager affære.

Søg hjælp til familien hos et misbrugscenter

Hvis du som ægtefælle eller kæreste føler, at familien står på usikker grund, er det meget vigtigt, at du sørger for, at I alle får professionel hjælp. Hos Behandlingscenter Stien – et anerkendt og velanset misbrugscenter i Danmark – kan hele familien komme i behandlingsforløb samtidig med at det direkte misbrugsramte familiemedlem modtager afvænning og misbrugsbehandling.

Du kan læse mere, og kontakte de dygtige misbrugskonsulenter, på behandlingscenter-stien.dk